Bandet

Det var en gång …..
Allt startade runt 2003, då jag(Klaes) och Perra upptäckte att det var väldigt roligt att spela musik tillsammans. Perra spelade för tillfället med Powertrion “Förspel” lite här och där medan jag satt instängd i sin bod i Trönö och spelade mest med sin dator. Jag hoppade in som reserv vid ett par tillfällen i Förspel och när Perra hoppade av Förspel så startades samarbetet mellan Perra och mig under namnet KonkursBolaget. Vi drog runt och spelade som “rocktrubadurer” vart än folk ville (framför allt på Pub Hägers i Trönö) och specialiserade oss på att kör rock-quizzar på privata fester. Flera namnbyten (och fester) senare kom en förfrågan från en gammal spelkompis till mig om att deltaga i företagsrocken i Stockholm. Vi plockade in lite fler musiserade kompisar och jammade ihop ett set på 20 min och drog till storsta’n och spelade på “Patricia” under namnet T-stones, en minnesvärd spelning där Perra hängde i ljusriggen och jag snubblade nästan omkull hela gitarr riggen i ett tappert försök att headbanga som i fornstora dar (snacka om nackspärr!!) nåja åter till verkligheten. Efter detta hade vi fått blodad tand att spela covers med ett helt band, vi gjorde några tappra försök med denna sättning men det geografiska avståndet mellan bandmedlemmarna och tiden satte stopp för detta….

Vi körde vidare som trubadurer och vid behov så inkallades våran trumvirutios Lennart “ELF” Frödeberg en urstockholmare på 2m !?! Han hade hängt med från T-stones födelse(ja innan dess faktiskt, men det är en annan historia..) Efter ex antal år som återigen ambullerande rocktrubadurer så ville vi återigen prova att satsa på ett coverband, vi behövde en trummis på närmare håll för att kunna repa tätare. Plötsligt vid en trubadur körning på Krysset i Söderhamn så attackerades vi av en av vakterna (en galen dalmas vid namn Thomas Enström) som tyckte att han skulle förgylla vår tillvaro med sitt trummspel. Detta resulterade i coverbandet Smalltown Superstar(nej det går inte att äta). Vi strävade på och hade några oförglömliga ögonblick, men vi kände att vi stog still och inte kom vidare så i Mars 2011 lade vi ner bandet. …

Klaes och Perra fortsatte i vanlig ordning att “trubadura”, men ganska snart dök det in förfrågningar på gig med ett helt band. Till slut så bestämde vi oss för att dra igång igen med ett band, denna gång under namnet “Rock Unlimited”. Vi nosade reda på den legendariske Daniel “Mr Darkness” Bjerknes (Trönös svar på Hempo Hilden) och körde några gig lite här och där ?!?

Under 2013 bytte vi återigen trumslagare, denna gång blev det Tom Ellner son till  Lennart “tåget”Ellner (välkänd Söderhamns trummis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>